Vierdaagse van Nijmegen sponsorloop

Nog te gaan

van totaal € 12.500 (42%)

 Waarom is het belangrijk dat je voor ons in actie komt?

Ieder jaar krijgen ±9000 mensen in Nederland de diagnose bloedkanker. Voor patiënten met een bloedziekte, zoals leukemie, is een stamceltransplantatie vaak een laatste kans om te genezen of voor lange tijd ziektevrij te blijven. Dit is alleen mogelijk als anderen stamcellen willen doneren. Het is nog steeds niet mogelijk om voor elke patiënt op tijd een passende donor te vinden. Daarnaast kost het veel geld om nieuwe donoren te werven, registreren, en typeren. Help ons, maak je sterk voor Matchis en draag een steentje bij om het doel te bereiken: Voor iedere patiënt een passende donor!

Wat doen wij met de opbrengst van jouw actie?

Stichting Matchis is een non-profit organisatie met een vestiging in Leiden en Nijmegen. Wij zoeken voor patiënten die behandeld worden in Nederland een match in het wereldwijde bestand, daarnaast coördineren en begeleiden wij donoren in Nederland gedurende het hele proces van stamceldonatie. De opbrengst van jouw actie wordt geheel ingezet om nieuwe stamceldonoren te registeren.

Hoe helpen we jou?

Onze 4-daagse wandelaars worden al jaren in de watten gelegd! We werken samen met de personeelsvereniging van NXP en bieden dagelijks verzorging op 2 locaties langs de route aan. Bovendien organiseren wij een informatieavond begin juni. Deze drukbezochte avond waar een ex-patiënt en donor aan meewerken, staat in het teken van het werk wat wij doen waardoor u goed geïnformeerd en gemotiveerd sponsors kunt zoeken. Daarnaast blikken we na afloop terug op de 4-daagse tijdens een gezellige borrel.   

Als sponsorloper ontvangt u van ons gratis:

    • Een uitnodiging voor de informatieavond.
    • Goodie bag met herkenbare T-shirts, stevige regencape of pet,
    • kortingsacties bij diverse bedrijven;
    • Gebruik Verzorgingsposten (koffie, thee, soep, water, versnapering, blarenprikkers en masseurs)
    • Uitnodiging voor een gezellige borrel na de 4-daagse

De minimale sponsorbijdrage om gebruik te maken van bovenstaande service is €80,00. Bij een sponsorbedrag >€100 ontvangt u een aandenken van stichting Matchis.

Heeft u een startbewijs voor de Nijmeegse 4-daagse en wilt u dit jaar met een extra goed gevoel de finish behalen? Loop dan mee voor Matchis en geef patiënten een kans op toekomst. Meedoen? Kom in actie voor Matchis maak je sterk voor Matchis en meld je aan als deelnemer of sponsor een deelnemer.

Margot van den Akker

margot.vandenakker@matchis.nl

0611608254

Bekijk alle donateurs
18-06-2018 | 20:11 Aan: Antonie loopt voor Matchis
17-06-2018 | 21:37 Aan: Jellina4Matchis Succes met lopen, Jellina!!
17-06-2018 | 21:32 Aan: Ruth4Matchis Succes met lopen, Ruth!!
17-06-2018 | 09:25 Aan: Minke4Matchis
15-06-2018 | 00:04 Aan: Opgeven is geen optie Sanne is gewoon een topwijf! Go sis!!!
Bekijk alle

Verslag van de informatieavond en verdere informatie

12-06-2018 | 17:00 Vrijdag 8 juni was de informatieavond voor de wandelaars van Stichting Matchis in het Radboudumc. De avond was geslaagd! Monique, ex-patiënt, vertelde haar indrukwekkende verhaal. Het toeval wil dat Stichting Matchis zaterdag door de Telegraaf benaderd is met het verzoek om de ervaring van een patiënt die een jaar geleden getransplanteerd is. Ik heb hen toen, in overleg, verwezen naar Monique en het interview met haar was gisteren in de krant te lezen. Bij deze de link. Vervolgens nam Anke, de partner van de in september veel te jong overleden Dennis Verweijen, het woord. Zij vertelde het levensverhaal van de laatste anderhalf jaar van Dennis. Ziek zijn, hoop, veel mooie momenten, de geboorte van zijn dochter, het uitbrengen van zijn boek, steun aan Stichting Matchis en afscheid nemen. Het boek “Papa’s Bloed” hebben de wandelaars van 2017 met een sponsoropbrengst van > €100,- cadeau ontvangen.  Wandelaars waarvan het boek in de kast ontbreekt ontvangen dit jaar met een sponsoropbrengst van > €100,- het boek cadeau.  Het aandenken van de wandelaars die vaker voor Matchis lopen is nog een verrassing. Dit filmpje geeft de presentatie van Anke goed weer. Een mededeling voor de  wandelaars die vrijdag  niet in de gelegenheid waren om de avond te bezoeken:  Er staat een pakketje voor u klaar (shirts,  verplichte polsbandje om gebruik te maken van de post en dergelijke).  U kunt het pakket of na telefonisch overleg ophalen op ons kantoor in Nijmegen of ophalen op maandag 16 juli. Vrijwilligers staan op  maandag 16 juli  van 14.00 tot 16.00 uur voor u klaar in of bij de tent van de Vierdaagsesponsorloop. Deze stand staat tussen alle tenten waar de wandelaars zich moeten inschrijven en na elke dag afmelden. Fijn dat u meeloopt dit jaar! Mocht u nog vragen hebben neem dan a.u.b. contact met ons op. Hartelijke groet, Margot van den Akker  
Lees meer